Arrosticini

Abruzzo is een regio in het zuiden van Italië, ingeklemd tussen de Apennijnen en de Adriatische zee.

De regio staat bekend om haar mooie natuurschoon.




Het is een bergachtige streek die het centrale deel van de lange Apenijnse bergketen bestrijkt en die in het oosten grenst aan de Adriatische zee.

Culinair heeft Abruzzo ook een rijke geschiedenis.



De huidige keuken vindt zijn oorsprong in de bergen waar vroeger de vrouwen van de boeren bijzondere lokale ingrediënten gebruikten voor hun culinaire hoogstandjes.


Menig Chef-kok uit Abruzzo maakt nog steeds gebruik van de basistechnieken van toen.

Arrosticini ‘vlees op een stokje’ is een typisch streekgerecht uit deze streek.

Het vetpercentage in het vlees zorgt voor de heerlijke sappige smaak.

Alleen met vlees afkomstig uit de Abruzzo is deze smaak gegarandeerd.

Wij halen ons vlees rechtstreeks van één van de grootste leveranciers in deze streek, die als één van de weinige producenten een halal certificaat heeft voor het lamsvlees wat ze leveren.


Bekijk hier het productieproces: Arrosticini Tornese - Processo Produttivo


Bezoek de website van L'Arrosticino Gustoso!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen